Live blogging: Macaron experiment 4.

0

12:09 -sípolj mááár!!
12:13 – végre!!
12:14 – ok, másik süti majdnem kész, új terv – most megcsinálom a macaront addig, hogy tepsire kerül, akkor úgyis pihenni kell – neki is, nekem is – azalatt majd lefotózom a másik sütit és akkor frankó lesz!
12:16- ki kéne találni, milyen tölteléket nyomassak majd a makikba. vagy várjuk meg míg elkészül az első tepsi, aztán arcoskodjak krémekkel? ha nem sikerül, krém sem kell…
12:18 – köszi viki, hogy most nem hívsz:) remélem, semmi sürgős ügyünk nincs!
12:20 – az olvasóim nagyon jófejek. drukkolnak, mint forest gumpnak a futás közben, nagyon jólesik!! lassan nekem is akkora rőzsém, meg ha rosszra fordul a dolog, akkora szakállam is lesz, mint neki a futás vége felé..

12:22 – a kötelező program után biztos, hogy levonásra kerül 1 pont, mert elkövettem azt a hibát, hogy tegnap kis üvegtálkába raktam a fehérjét, amiben nyilvánvalóan nem tudom felverni, az átöntéssel veszítettem 2 grammot. ha ezen megy el… hát örihari.

12:38 – na ez az etap megvan, tepsin vannak a kis hamisak, lávaszerűnek tűnt, asszem, de majd elválik. a végén gyakorlatilag nyakig cukros voltam, ahogy megpróbáltam kiügyeskedni a cuccot a tálból, a habnyomón keresztül a tepsire… várunk.
12:45 – a fagyasztóban eper van, úgyhogy valami epres tölteléket kéne kreálni, az legalább piros lesz:) de van itthon citrom is, azzal is lehetne
12:54 – úgy érzem, erre ezt a napot már rádobom:) 
13:01 – na megvan a pitepéntek fotó – megy ez gyerekek, mint az ágybaszrás
13:24 – hű, elkalandoztam, lassan lejár az óra, hopp most látom, hogy csak 30-45 perc, na még talán a 45-re jó vagyok. sütőt melegítem, lássuk mi van még hátra. 
13:26- wooah, már az 5. pontnál járok!! bármi lesz is belőle, hamarosan vége az első kísérletnek
13:27 – még jó, hogy megcsináltam tegnap egy csomó mindent, most csak himihumi munkákat tudok ellátni. hujuj, még pisilne sem voltam. asszem ideje lenne…
13:35 – laci még mindig nem ért az egészből semmit, mi ez a nagy etwas:) 
13:40 – csak a törpikéket rajta ne hagyjam a tepsin

13:41 – bent van az első tepsi

13:45 – úristen alakul!!! még a végén lesz belőle valami!!!!!:) 
13:46 – Laci – „mi ez, valami keksz lesz?”
13:47 – nézem a sütő ablakán keresztül, Laci arrajön, ő is benéz, hirtelen átfut a fejemen a gondolat, mi lenne, ha ő egy rosszcsont felnőtt lenne, és viccből kinyitná a sütő ajtaját, és ahogy ezt a gondolatmenetet továbbpörgetem, arra jutok, hogy akkor elkezdeném ütlegelni és egyébként sírva fakadnék.
13:48 – de ez nem történik meg, nézi, nézi és azt mondja: „te tudod”
13:50 – úristen, tényleg hasonlít!!!
13:52 – túlvagyok a sütőnyitáson, úszik az egész konyha, én ünneplőben legyezgetem a sütőpapírral a cuccot.. funny girl
13:53- kicsit jobban összeestek, mint vártam:( remélem, azért sikerül. 5 perc és vége. 
13:58 – megvolt az alányúlós próba, szerintem még két percet elbír. aztán kiveszem.
14:00- laduree – te aztán nagy mágus vagy haver.. hogy ezt ipari szinten hogy csináljátok?!!
14:02-  kivettem végleg. hátsók kicsit megpirultak, ez a sütő ilyen, mindig ezt csinálja. De a többi jónak tűnik, csak 1 nagyobb van, aminek nem lett talpa, hanem odaragadt.
14:03 – lejött mind a papírról simán. hurrá!
14:04 – az alakjuk még nem frankó, de elsőre príma ez nekem.
14:05 – jön a második tepsi, el kéne kezdeni a krémet, hogy még esetleg világosban legyen 1 árva példány, amit le tudnék fotózni.
14:13- pont vége lett a playlistnek – ezt a pepperiprecizitást már szeretem!
Expertjeim, mit mondtok? Elsőre jó, vagy ez kuka??? 

Folytatás itt.

Előző cikkLive blogging: Macaron experiment 3.
Következő cikkLive blogging: Macaron experiment 5. – A végkifejlet

1 hozzászólás

  1. csinik! (nézd meg nálam az I. fejezetet, valamikor tavaly május…..)Egy kb félcenti vastag csoki ganache menjen bele és tökéletes lesz. Viszont van egy rossz hírem! 24 órát nem árt hűtőben pihiztetni a krémmel együtt, mert úgy érinek össze az ízek és lesz fini szaftos…Ha kibírjátok..

  2. Piszke! ne forgasd azt a kést!!! éppen most emeltelek a legmagasabb piedesztálra… ne lombozz le ezzel a 24 órával. reggel hétkor indulunk:) és még a teljes adaghoz hozzá sem fogtam. az kb estére lesz kész. azt nem lehetne, hogy kész, hagyom őket kihűlni, aztán elviszem őket magammal, töltelék nélkül, szombat reggel mondjuk megtöltöm és akkor érlelem 24 órát hideg helyen? addig kibírja a maki?

  3. Doki, hogy haladsz a többiekkel:)? Már szétrágtam az összes körmömet, annyira izgulok. Este 7-ig tuti figyellek.Na jó, közben vettem mandulát, hátha ragályos a dolog;).Keserű csokikrémre szavazok, némi kávéval. Vagy Piszke citromosára, mákkal. Vagy epresre, citromfűvel. Vagy… erre mindre.Ja, és Hajrá, Doki!!!

  4. Ildi:) Lehet, hogy kiskorunkban együtt néztük havonta a forest gumpot?:):) Vörösvár – lecsúsztam a hetes jelentésről, de még talán olvasod, menni fog!! Piszke – köszi szépen, maestro vagyÍB – hát megtisztelő, ha Te mondod!és Zsuzsa – alakul a megrendelői kör:)