Live blogging: Macaron experiment

0
Megszakítom a heti projektről szóló beszámolót, jövő héten fogom befejezni, most nagy fába vágtam a fejszét, izgalmas történések vannak. Lássuk liveblogging formájában az eseményeket – különösen jó lett volna ez, ha nem döglődik egy napig a blogspot.:(
Tehát:
2007. november 1. Dijon – életemben először eszek macaront
2009. december 19. GBT – Piszke macaront hozott:  úristen Piszke, ez gyönyörű. húú de finom
2009. december 30.  Piszke publikálja macaronját – anyááám, ezt hogy csinálta? te jó ég, de bazi hosszú, na mindegy elmentem, majd elolvasom máskor.
2010. január 24. Apától megtudom, hogy a luxemburgerli is olyan, mint a macaron. Ez nagyon cuki név, jobb, mint a macaronJ és hogy hogy ezt én eddig nem tudtam??
2010. január 26. Reni is publikálja macaronját – b@sszus, hogy lehet ilyen szépet csinálni? hát ez tök jó.
2010. február 23
13:26 – mi lenne ha csinálnék macaront? fel is írom magamnak, hogy ne felejtsem el. ajándéknak is jó lenne, a gombócozás ideje már úgyis lejárt.
15:19 – na jó, mi lenne, ha mondjuk holnap csinálnék macaront? megnézem, mit írnak.
15:22 – ó, ez olyan hosszú, hű Piszke, de sűrűn írtad, na jó, inkább kinyomtatom.
15:24 – mennyi komment?!
15:35 – hűű, de jó zöld tojástartója van Reninek, honnan van vajon? na írok is neki, megkérdezem
16:35 – hülye vagyok, ellkalandoztam, mostmár tényleg kinyomtatom
22:35 – na lássuk. holnap úgyis ráérek, csinálhatnék ilyet és ha jól sikerül, vihetnék a többieknek pénteken
22:37 – mi a franc az a pihentetett tojás?
22:39 – ó b@sszus, egy hétig pihentessem a tojást? ebből már nem lesz meglepi a hétvégére
22:44 – hu, de jó, Piszke azt írja, hogy elég egy napot pihentetni, akkor még van esély
22:45 – akkor most lefekszem, reggel meg ezzel kezdem.
2010. február 24
10:33 – most mit csináljak? egy adagra valót „pihentessek”, vagy kapásból kettőt, ha  nem sikerülne az első. vagy legyek optimista? de akkor meg szívás lehet a vége. mit is írtak, hány darab jön ki abból az adagból? franc se tudja, vehetem elő megint.
10:35 – tudtam, hogy ki kellett volna húzni a lényeget, mint régen az egyetemen:)
10:37 – apám, ez a Piszke, hogy kipreparált egy sütőpapírt?! na hát én ezt biztos nem fogom.. de akkor se értem, hogy ha kihúzza alóla ezt a kipreparált izét, akkor nem folyik el közben a cucc? na mindegy, majd meglátjuk.
10:40 – eldöntöttem, kimérek egy fél adagot, meg egy egészet, külön. a féladaggal próbálkozok először, aztán ha nem sikerül, még mindig ott lesz a másik.. hehe, izgis nap lesz holnap.
10:42 – hú, el kéne végeznem a holnapi dolgaimat, hogy tudjak bíbelődni ezzel.
10:55 – na ezzel megvolnánk, persze a hülye digimérleg eleme pont most merült le, na mindegy, kivettem az embermérlegből, ki van mérve pontosan.
10:57 – most gondolkodhatok, mire használjam a sárgákat
10:58 – meg azért kitalálok valami tortát is a hétvégére, ha nem sikerülne a makiprojekt, tudjak azért vinni valamit.
12:03-nem működik ez a hülye blogger, most nem tudom kitenni
12:02 – hmm, ez a macaronozás sznobdolog? most tényleg sznobosodnék? az iphone miatti sznobozást vállalom, most akkor emiatt is ér? hm, nem tudom, csak sikerüljön, aztán nevezhetjük, ahogy akarjuk.

Folytatás itt.

Így állunk most:
Előző cikkLilahagymalekvár
Következő cikkLive blogging: Macaron experiment 2.

1 hozzászólás

  1. baromi kíváncsi vagyok a végeredményre :)) már megy a macaronsznobozás téma is? 🙁 nem értem, hogy miért kell állandóan ezt a sznob témát feszegetni.. gyökérség.Na mindegy, lényeg, hogy baromi kíváncsi vagyok a további fejleményekre :]

  2. ja, már azt hittem 🙂 én sem mondanám magam sznobnak (lehet más annak mond), de basszus ha valaki szereti az ilyen típusú sütiket és egyszer belefog a készítésbe, utána egyfolytában azon kattog majd az agya, hogy milyen ízekben lehetne még elkészíteni 🙂

  3. Nem folyik le a cucc!:) Mert a macaron nyers állagra olyan, mint egy lassan folyó láva.Sűrű eléggé. És a sütőpapíron meg szépen megáll, és kicsit meg is szikkad a teteje, illetve ahol érintkezik a levegővel. No para!!(Vagy no pasaran??;))