Gombakrémleves

0

Anthony Bourdain receptje ez is a Francia bisztrókonyhából. Elég jó, gond nélkül becsatlakozott a krémleves szériába.

Hozzávalók:
6 ek vaj
1 kisfej hagyma vékonyra szeletelve
35 dkg csiperke megtisztítva, feldarabolva
9 dl csirkealaplé
1 ág petrezselyem
só, bors
0,5 dl sherry

1. Lábasban megolvasztunk 2 ek vajat, hozzáadjuk a hagymát és üvegesre pároljuk. Rádobjuk a gombát és a többi vajat és kb 10-15 percig együtt pároljuk, de óvatosan, hogy a hagyma ne barnuljon meg.
2. Felöntjük az alaplével, beledobjuk a petrezselymet, felforraljuk, majd levesszük a lángot és kis lángon főzzük 45-60 percig. A végén kivesszük a petrezselymet, sózzuk, borsozzuk, leturmixoljuk és még egy kicsit rotyogtatjuk. A legvégén hozzáadjuk a sherryt és tálaljuk.

Finom. Pár szeletke gombát piríthatunk és adhatjuk mellé, úgy még jobb lesz. Szépnek nem szép, de finom.

Előző cikkFrancia hagymaleves
Következő cikkSteak, se több, se kevesebb

1 hozzászólás