Izgalmas keksz, nagyon jó puha, picit csíp a végén a chilitől. Ez volt az ötletadó recept, de több ponton változtattam rajta.
Hozzávalók:
130 g reszelt répa
0,5 ek szezámmag
140 g liszt
50 g zabpehely
75 g cukor
0,5 ek őrölt chili
0,25 ek só
1 tojás
1 tojásfehérje
100 g vaj
0,25 kk sütőpor
0,25 kk szódabikarbóna
A hozzávalókat összekeverjük, majd hűtőbe tesszük kb 2-3 órára.
Ha letelt az idő, előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Egy tepsire sütőpapírt helyezünk.
A masszából gombócokat formázunk, a tepsire rakjuk és 13 perc alatt készre sütjük.
Ó, ez most nagyon jól jött így reggelire 🙂 nagyon szép lett, a keksz is és a fotó is!
🙂 köszi Csibe. Ha Te mondod…!:)
Nagyon tetszik! Ideje lenne már úgyis lecserélni az eddigi répás kekszemet! 🙂
flat cat – szóval neked volt eddigi répás kekszed?! hát akkor cserébe én meg megnézem azt:)