Gordon Ramsay Kitchen heaven című opuszából származik a recept, whisky bread and butter pudding néven szerepel ott, ami alapján kiderült – legalábbis számomra – hogy nem mind arany, ami gordon. Vagy legalábbis van gordonabb gordon recept is. De ez is jó volt, feljegyzem ide.
Hozzávalók:
50 g vaj megolvasztva
150 g kalács
60 g aszalt szilva eredetileg, de minimum a duplája szerintem
2 tojás
2 tojássárgája
40 g cukor
300 ml tejszín
300 ml tej
4 ek whisky/baileys – inkább 8
3-5 ek baracklekvár
1. A kalácsot kb 2×2-es kockákra vágjuk, egy tálba dobáljuk, és meglocsoljuk a vajjal. Rászórjuk az aszalt szilvákat.
2. Egy másik tálban habosra verjük tojásokat és tojássárgákat a cukorral, hozzáadjuk a tejszínt, a tejet, és a whiskyt. Ezt az egészet ráöntjük az aszalt szilvával megszórt kalácsdarabokra és jól átforgatjuk. 20 percig állni hagyjuk, hogy jól átáztassa.
3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Előveszünk egy minimum 1,5 literes jénait, vagy más mély sütőformát és az egész masszát, úgy ahogy van, átöntjük a tálba, elrendezgetjük kicsit és vízfűrdőbe állítva 40-50 percig sütjük, míg a teteje kezd barnulni.
4. Közben a lekvárt kicsit megmelegítjük, és ha kész a puding, meglocsoljuk vele, majd 15 perc múlva tálaljuk.
Coldplay: The hardest part, a Wembleyből, ahol ott voltunk!!!!
„This is no time for joking, this is a Friday night concert in Wembley stadium. This is serious business.”