Rajta vagyok egy ideje már Martha Stewart keksz-hírlevelén, így naponta kapok egy kekszreceptet Marthától, bár egyelőre még egyoldalú a kapcsolat, gondoltam rá, hogy lassan én is küldök naponta neki valamit:) Na lényeg, nem tudom, hogy a böriben tanulta e fegyelmet az asszonyság, de határozottan megbízhatóak a receptjei. Ez is.
Narancsos sablé néven futott, november valahanyadikán kaptam tőle és azóta már kicsit változtattam rajta.
Hozzávalók:
85 g őrölt mandula (eredetileg 170 g)
220 g cukor
1 tojás
1 ek citromlé
4 narancs reszelt héja
10 dkg vaj
30 dkg liszt (eredetileg 22 dkg)
A vajat a cukorral, a narancshéjjal és a citromlével jól összekeverjük, hozzáadjuk az összes többi alapanyagot, összegyúrjuk, folpackba csomagoljuk és hűtőbe tesszük minimum 1 órára (én egy teljes éjszakára). Aztán kicsomagoljuk, éles késsel szeleteket vágunk belőle, tepsire tesszük és 180 fokos sütőben kb 12 perc alatt megsütjük. Figyelni kell, hogy az alja ne égjen meg!!
Kb 45-50 db keksz készült ebből az adagból.
Egy oldie új ruhában: Neil Diamond: Sweet Caroline
Kösz a tippet, feliratkoztam én is a keksz-hírlevélre 🙂 Eléggé meggyőző a narancsos kekszed 🙂
Örök hála a marthastewartos sütis hírlevélért! :)És persze tetszik a keksz is! 🙂
ezteccik :] szeretem a sablé kekszet :]
ha legközelebb irsz marthanak szolj neki h ez az én segitsütim
És nekem nem is mondtad, hogy van ilyen hírlevél!!!!!
Marthaval mi is hasonló viszonyban vagyunk. (Sajnálom, nem te vagy az egyetlen:().:DNagyon szépek a kekszeid, most már biztos, hogy én is el fogom készíteni. Kérdésem lenne: mi okból változtattál az eredeti anyaghányadon, mi nem tetszett?Köszi a választ!
köszi mindenkinek:) akkor martha jön nekem eggyel:) gren, feltétlenül tájékoztatom az öreglányt.vú – tényleg sajnálom:)ms poppy: mhm, értem. sejtettem én, hogy nem egy monogám típus ez a martha.. egyébként azért változtattam, mert nem akartam, hogy túl mandulás legyen, inkább a narancsot akartam. hát ezért.
huu de jo, nem is tudtam, hogy van ilyen.. a fiuk itthon mindig valami „ragcsit” akarnak, na majd most..
pénteken megsütöm. elgondolkodtató,h. egyből dupla adagot csináljak e….gondol-gondol 😉
🙂 érdemes dupla adagot.
Szeretném megkérdezni, hogy lehet hozzájutni a kekszes hírlevélhez, mert Martha oldalán nem találtam.köszi előre is a választ.üdv. gesztenyegesztenye.blogol.hu
szia, itt van a link, ezen tudsz feliratkozni: https://www.marthastewart.com/portal/site/mslo/template.subscriptionszólj, ha továbbra sem megy.j
Fogrepesztő keménységű lett, de nagyon finom!:) Még úgyis, hogy a felét kissé túlsütöttem (na jó azért nem szénné, de majdnem:))…
🙂 hát lehet, hogy a túlsütés miatt lett durván kemény. bár amúgy nem egy nagyon puha keksz. azért ha lezárod dobozba, biztos megpuhul.