Koktél kréker keksz

0

Sós sütiben nem olyan széles a repertoirom, de mostanában sikerült kettővel bővíteni. Ez az egyik, és majd jön a másik.

Hozzávalók kb. 80 darabhoz:
35 dkg liszt
fél tk só
fél tk fekete bors
1 tk mustár
17,5 dkg vaj
11,5 dkg reszelt sajt (Cheddar vagy Gouda a legjobb)
1 tojás felverve

A lisztet egy tálba mérjük, hozzáadjuk a sót, borsot és a mustárt. A vajat kis kockákra vágjuk és a liszthez morzsoljuk. A tojást elkeverjük a sajttal, a lisztes-vajas keverékhez adjuk és jól összegyúrjuk. Ha összeállt egy nagy gombóccá, celofánba tesszük és 1 órán át a hűtőben pihentetjük. Ha letelt az idő, előmelegítjük a sütőt 200 fokra, egy sütőlapra/tepsire sütőpapírt helyezünk és gyúródeszkán elkezdjük kinyújtani a tésztát. Kb 4-5 mm vastagra nyújtjuk, kiszúróformákkal kis alakzatokat vágunk belőle, a sütőpapírra helyezzük és kb 8 perc alatt megsütjük őket. A tészta kicsit megemelkedik és világos aranyszíne lesz, az alja pedig picit sötétebb árnyalatot kap.

Forrás:  Nagy karácsonyi szakácskönyv

Előző cikkKarácsony
Következő cikk2009 összesítés

1 hozzászólás

  1. Kedves Doctor Pepper! Így, majd’ egy év után megtaláltam ezt a posztot… 🙂 Azt szeretném megkérdezni, hogy ilyen pici kiszúrókat hol találtál? Jó lenne, ha egyszer végre nem féltenyérni formákat kellene vágnom 🙂