GBT Budapest

0
Tegnap tartottuk az idei év első gasztrobloggertalálkozóját, a szokásos helyen sok jólismert arccal és néhány új bloggertárssal. Volt egy pillanat, amikor úgy éreztem magam, mintha érettségi találkozón lettem volna, bár nagyjából huszan húsz különböző helyen és évben végezhettünk, de ettől még az érzés olyan volt. Van közös múltunk, van akivel két tali közti időben is állandóan kapcsolatban vagy, mással csak az oszitalin találkozol, nagy asztal, evés-ivás, ju nó vat áj mín. Kik voltak? Ági, Baba, Cukroskata, Gabojsza családilag, Grenadine, Kicsi Vú, Mézesmadzag Zsuzsa, Millie, Okostojás, Piszke, Saját Levében, Sajtkukac Orsi és Niki, és külsősként a barátnőjük Ivett, Vesta és Zsú. Páran sajnos nem tudtak eljönni, de no worries, az utolsóként távozók döntése alapján májusban tartjuk a következő találkozót, remélhetőleg már szabad ég alatt. Majd nemsokára meghirdetjük.
Addig is: zavarbaejtően sok elemózsiánk volt már megint, ezúttal piros-fehér-zöld témakörben kellett alkotni. Na nem mintha a szigor meg én jópajtások lennnénk, így nem feszültem neki belülről az ajtónak, hogy csak azt engedjem be, aki piros, vagy fehér, vagy zöld színű ételt hoz, arra azért nem számítottam, hogy ennyire jófejek lesznek a bloggertársak. A kreatívkirálynők piros-fehér-zöld megoldásait kivinném konkrétan a Nemzeti Múzeum elé mutatóba, vagy legalábbis bejelentkeznék a Fókuszba, vagy akármi.:):)
Lényeg, hogy ismét jól szórakoztunk, én a magam részéről legalábbis mindenképpen, romantikus kiruccanásokról, filmekről, csíráztatásról (na jó, ez csak kicsit volt vicces:), hörcsögökről és egerekről, iskoláról, orvosokról, építkezésekről beszéltünk – legalábbis az oszitali azon sarkában, ahol én ültem. A másik csapat is nyilatkozzon, miről volt szó, legközelebb félóránként valakit mindig kicserélünk:) Kaptunk ajándékot a Fananosoktól. Jaaa, és hát ha valaki meg akar találni, csak induljon el a helyszíntől és kövesse a kolbászillatcsíkot, amit húztam, Gabojsza jóvoltából akkora adag kóbival távoztam, hogy simán leüthettem volna vele bárkit és még az óvadékra is futotta volna belőle…


Hogy ki mit hozott?
Kommentben küldjétek meg és azonnal feltöltöm, addig szemezgetek:
Okostojás remek buktát hozott, amire a Férjem ma reggel azt mondta, hogy „na látod, az ilyeneket szeretem én”.. csak az a szerencséje, hogy én még nem sütöttem még buktát, mert különben hallgathatta volna, ahogy kikérem magamnak:):):)
Vesta isteni répatortája 51-es helyett 15-ös pirosfehérzöld felirattal
Sajtkukac Orsi – triffle-t hozott, amit órákig nem mertünk megkezdeni, túl szép volt, hogy hozzáérjünk…
Sajtkukac Niki mungóbabcsírát hozott, ami az egyetlen megosztó tényező volt:) ezen kívül még hozott valami isteni hagymás diós rozsos bucit
Gabojsza a kolbászfelelős istennő és a nevéhez kötődik a legjobb padlizsánkrém elkészítője cím is, na meg hozott még zakuszkát is, a piros kedvéért:) és fehér kenyeret, hogy ez a szín is ki legyen pipálva.
Kicsi Vú mindannyiunk nagy meglepetésére ezúttal egy kekszet hozott:)
Én magam a piros vonalat ejtettem, amikor a málnás témám dugábadőlt szombat délelőtt, így ezúttal csak egy baileyst vittem.
Zsú hozott hófehér fokhagymás mártogatót, paprikás bucit és spenótos fetás muffint hozott, és ezek szerint övé az a cuki piros tatyó is, amiben a paprikás bucik voltak:)
Millie valamilyen bonbonokat hozott, de szégyenszemre nekem abból nem jutott:(:(
Grenadine diós zelleres juhtúróval töltött spenótlevelet hozott. Színes is volt és finom is. Mission completed.
Cukroskata mandulakrémet hozott nemzetiszínekkel díszítve

Ági belülről háromszínű kenyérkéket hozott, és bár azt mondja, nem kellették magukat, szerintem egyetlen oka lehetett ennek, ha igaz is, mégpedig az, hogy addigra már olyan szinten tele voltunk, hogy nehéz volt bendőteret találni a kenyérnek.

Piszke, reteksalátával és petrezselymes -aszaltparadicsomos kenyérrel jött és szerettük, mint mindig…, főleg, mert ő olyan szerény):):):)
Mézesmadzag Zsuzsa fokhagymás sajtos kenyérrel jött, ezúttal mellőzve a gombát:):) mindannyiunk nagy bánatára:)
És itt folytatjuk!
Akik kimaradtak visítsanak és írjanak, akik nem maradtak ki, azok recepteket küldjenek légyszi!!
(és valaki mondja meg, mi a fene baja van a blogspotnak a képekkel, hogy ilyen kis picik maradnak…)
Vesta beszámolója itt olvasható.
Előző cikkGordon Ramsay tiramisu
Következő cikkKörkérdés – A gasztrobloggerek eyecandy listája

1 hozzászólás

  1. Gondoltam nem lesz nagy gáz, ha netán többen is megírjuk, milyen volt 🙂 És lám, sosem tudtam volna meg az asztal közepe tájékán üldögélve, hogy a túlsó végén egereket meg hörcsögöket emlegetnek…De a szabadban majd futkoshatunk körbe- körbe…Megmondhatod a férjednek, hogy Te is tök jó fej vagy, bár szerintem tudja 🙂

  2. moes – nem akartalak zaklatni, gondoltam, biztos közbejött valami… ha ezt tudom?!!:) hiányoztál!Kata – köszi a linket! jaja, folytatás következik!Vesta – hát zene füleimnek minden szavad:):):) persze, minél több beszámoló, annál jobb!:) mondasz valamit, hogy a szabadban könnyebb lesz a keveredés!

  3. ÍB! Téged is nagyon hiányoltunk, remélem, legközelebb ott tudsz lenni!! Zsú, Gabojsza, Baba – my pleasure, jó, hogy ott voltatok!Piszke – jól mondod!:):) legközelebb hozz duplaadagot!:)Orsi – bolond vagy Te is:):) Napmátka – kár, hogy nem tudtál jönni, talán legközelebb!

  4. Vú – hát sajnálatos mulasztás a keksztől is elnézést, meg még sok minden egyébtől is, amit nem fotóztam le. ezek is szörnyűek, csak a dokumentálás hitelessége érdekében raktam fel őket:)karkötő – egyszerre csak egyet. de szerintem 1 hét alatt kész, jövő héten a Tied jön!PP – jó volt tényleg, akkor májusban találkozunk!:)Ági, köszönöm, regisztrálom mindjárt!

  5. Segítesz kinyomozni nekem, hogy nálam a jobb oldali oszlop legalsó képén kinek a mije lehet? Esetleg az a Piszke aszalt paradicsomos kenyere?Azt hiszem, a nagy gasztroblogger puzzle-nak már csak ez az egy darabja hiányzik, ahogy néztem Nálad is a fotókat 🙂