Kókuszgolyó

0
Kókuszgolyó recept az igazi klasszikusok rajongóinak. A képen elöl és hátul:) értelemszerűen.

Kipróbált kókuszgolyó recept elsőként:

Hozzávalók:

50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
3 ek kakaópor
2 dl tej
4 ek rum
2 dl kávé (ne tévesszen meg, szinte nem is lesz érezhető)
10-15 dkg kókuszreszelék a hempergetéshez

1. A kókuszreszelék kivételével az összes többi hozzávalót összegyúrjuk. Ha túl száraz, tejjel lazítjuk, ha túl ragadós, akkor 1-2 ek kókuszreszelékkel tehetjük szilárdabbá.
2. 1-2 órára hűtőbe tesszük, aztán golyókat formázunk belőle, kókuszreszelékben meghempergetjük és kész.

Megjegyzés: Ez természetesen csak 1 variáció, a kókuszgolyó készítése gyakorlatilag házanként változik szerintem, sőt, lehet, hogy szobánként..  Vannak, akik vajjal, kávé nélkül készítik, van, aki még lekvárt is tesz bele, esetleg meggyet a közepébe. Én így készítem, viszont – ahogy korábban már írtam -, továbbra is szeretném megtalálni azt a receptet, ami alapján a cukrászdák kókuszgolyói készülnek.

A képen látható másik golyó receptje majd holnap.

Ha pedig kókuszgolyós csokit szeretnénk, akkor íme: itt a megoldás.

Addig hallgassunk zenét: Paolo Nutini: Jenny don’t be hasty

Előző cikk50 legjobb gasztroblog
Következő cikkVendégem Vagy Vacsorára 5/1 – A menü

1 hozzászólás

  1. Nos.1. Nehogy már ne legyen egy komment se a kókuszgólyóra.Ez a csúcs!!!:-)2. Nagy ivben … (ne foglalkozz) a cukrászdás kókival.Ebben te meg Anyuka a művész.Bár jó volt anno, mikor szolfézs előtt a Nagy Precizzel mindig beugrottunk a G..a cukrászdába egy kókuszgojszlira, de az már rég volt, másik meg hogy ti sokkal jobbat csináltok.PufiBig Jelly