Örmény csirke

0
Egy darab még decemberből, Stahl Juci tollából. Bővebben nem mennék bele az örmény konyha taglalásába (lustaság, fél egészség), de szerintem Mamma már tárgyalta korábban a témát az orienten. Mindenesetre tény, hogy finom, kicsit több fűszert elbír szerintem, mint az előírt. Főtt rizzsel ettük.

Hozzávalók:

10 dkg dió
10 dkg mogyoró
10 dkg mandula
50 dkg csirkemellfilé
só és bors
1 fej lilahagyma
3 ek olívaolaj
5 dkg vaj
2 kk őrölt pirospaprika
1 késhegynyi cayenne bors vagy őrölt, csípős pirospaprika
3 dl tejszín
tálaláshoz bazsalikom és korianderzöld

1. A diót, mogyorót és mandulát egy száraz serpenyőbe tesszük és kevergetés mellett illatosra pirítjuk, majd ha kihűlt, durvára őröljük. A csirkemellett kockákra/csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, a lilahagymát megpucoljuk és nagyon apróra vágjuk vagy lereszeljük.

2. A már használt serpenyőben kis lángon összeolvasztjuk az olívaolajat a vajal, aztán kicsit nagyobb lángon 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük a csirkedarabokat, ha kész, kiszedjük a serpenyőből.

3. A serpenyőben maradt zsiradékhoz még hozzáadunk 1 ek olajat és közepes lángon pár perc alatt megpároljuk a hagymát, amibe a végén belekeverjük az őrölt diót, mogyorót és mandulát és a fűszereket, felöntjük tejszínnel és nagy lángon kevergetve felforraljuk az egészet. Ha rottyant néhányat, mérsékeljük a lángot és 4-5 perc alatt besűrítjük a mártást, aztán visszatesszük bele a húst, és 1-2 perc alatt átmelegítjük.

Forrás: Stahl Judit: Gyors szárnyas ételek

Muhaha, el is felejtettem a zenét. A múltkori csendeslassú (bocs Anya) után akkor itt egy, ami garantáltan nem lehúzó, még az arra hajlamosak számára sem.

Kanye West és Chris Coldplay Martin: Homecoming

Előző cikkVendégem Vagy Vacsorára 3/2 – Beszámoló
Következő cikkSzalag

1 hozzászólás

  1. 🙂 És még mennyit szeretne írni!:-))(éppen ezt már fél éve tervezem is:)Ez nagyon hasonlít a grúz szacivihez, amit az örmények átvettek, de abban csak dió van, és a hatalmas előételtálak egyikeként eszik:-)Finom volt, ugye?

  2. Én meg nem mertem megdicsérni, mert pár napot kihagytam, és gondoltam biztos én vagyok az az utolsó béna, aki észreveszi.De ha ezek szerint nem, akkor bátran mondom, hogy nagyon szuper :), a színek különösen tetszenek, én annyit bénázok velük, de sose jön ki normális összhang,így marad egyelőre, ami eddig volt.

  3. Csak most tápászkodtam fel az aléltságból:-))Mint látod, Piszke, én voltam a bénább, pedig azt hittem, hogy utoljára futok be:-)))Pepper, rém ügyes vagy, akár bérmunkában is bevállalhatnád. Ide nem teszek szmájlit, mert ez nem vicc:-))Tudom, miről beszélek, én már hetek óta barkácsolok egy új ruhán, mert unom a régit. Csak az üvegek, azok maradnának!!:-))