Ajánló

0
Indult az MTV-n egy gasztronómiai témájú műsor, és bár én csak a bevezető adást láttam, így felelősséget korlátozott mértékben tudok vállalni az ajánlóért, amondó vagyok, hogy adjunk egy esélyt, hátha jó lesz, vagy legalábbis jobb, mint az eddigiek.

„Az Étterem című vetélkedő résztvevői a gasztronómia iránt érdeklődő ismert személyiségek, illetve fiatal, szakképzett szakácsok, séfek. A 12 darab kétfős csapat elméleti és gyakorlati feladatokban méri össze tudását, felhasználva kreativitását, szakismeretét. A vetélkedő budapesti és vidéki helyszíneken zajlik, a kisebb vendéglőktől elegáns éttermeken keresztül a luxus-kategóriás éttermekig ível a gasztronómiai utazás. Híres magyar halászat, magyar borászat és magyar tanya is szerepel a helyszínek között. Hétről hétre éleződik a verseny és szakaszról szakaszra szűkül a résztvevők köre. A zsűri és a közönség véleménye alapján a győztes páros a legfelkészültebb séf és egy étterem üzemeltetésére legalkalmasabb híresség lesz. A végcél a magyar konyhaművészeti, vendéglátói és a hozzájuk kapcsolódó kulturális hagyományok megidézése, és az ehhez mintaként szolgáló étterem létrehozása.

Az Étterem című vetélkedő célja – a nézők igényes szórakoztatása mellett – a hazai gasztronómiai kultúra öregbítése és a vendégek visszacsábítása az éttermi asztalok mellé.

A műsor szeretné bebizonyítani, hogy az étterembe járás nem „úri huncutság”, hanem bárki számára elérhető életforma. Az alkotók szándékai szerint a műsor szórakoztatóan, közérthetően mutatja be a vendéglátás szépségeit és nehézségeit, olykor küzdelmeit.

A gasztronómiai ismeretterjesztés mellett a konyhaművészet és a különféle művészeti ágak kapcsolódási pontjai is kiemelt szerepet kapnak a műsorokban – irodalom, zene, képzőművészet randevúznak Az Étteremben.

A vendéglátás szépségeinek bemutatása mellett minden műsor tartalmaz szórakoztató show-elemeket is. Az izgalmas vetélkedőt olykor operett, musical, jazz, sanzon, cigányzene, népzene, world music, próza, komolyzene produkciók színesítik, természetesen az adott feladat és étterem nyújtotta lehetőségek és hangulat függvényében.

Az Étterem című gasztronómiai vetélkedő minden egyes darabja egy kulturális esemény, ahol a jelen lévő közönség és a meghívott sztárvendégek, közéleti személyiségek, véleményformáló művészek és a gasztronómiában jártas szakemberek egyrészt részesei az eseményeknek, a csapatok vetélkedésének, másrészt pedig jelenlétükkel színesítik a műsort.”

Forrás: MTV

Az adások visszanézhetőek
itt

Előző cikkÚj év – Excelre fel!!
Következő cikkKakukkfüves citromos keksz

1 hozzászólás