VVV – Vendégem Vagy Vacsorára 1/4 Beszámoló

    0
    Na, hát túl vagyunk a Vendégem Vagy Vacsorára 1. fordulóján. Hat résztvevővel zajlott, I sajnos nem tudott résztvenni, de így is kiválóan működött a csapat, úgy látszik egy magánhangzóval is boldogulunk:):) Lényeg, a menü:

    Előétel: Télen Délen

    Mozzarella+koktélparadicsom+olívaolaj+olívabogyó+bazsalikom

    Főétel: A séf olasz varázslata – Fokhagymás fűszeres tortellini

    Stahl Juci Gyors olaszos tészták című könyvéből 5 adagra

    Hozzávalók:
    18 dkg vékonyra szeletelt pármai sonka
    40 dkg készen vett tortellini (esetünkben sajtos)

    1,5-1,5 dkg friss bazsalikom és kakukkfű
    (1 dkg friss rozmaring (ezt L elhagyta)
    1 nagy csokor friss petrezselyem
    2-3 friss chilipaprika
    6-8 gerezd fokhagyma
    2,5 dl olívaolaj
    só,bors

    5 dkg parmezán

    1. A sütőt 200 fokra melegítjük, és sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük a vékony sonkaszeleteket, majd 6-8 perc alatt ropogósra sütjük őket.
    2. Közben egy nagy fazékban bő 5 liter vizet forralunk a tésztának.
    3. Felaprítjuk a fűszereket, a chilipaprikákat hosszában félbevágjuk, kimagozzuk és az üres paprikahéjakat vékonyan felszeleteljük. A fokhagymagerezdeket megpucoljuk és szétzúzzuk.
    4. Ha felforrt a víz, megsózzuk és megfőzzük benne a tortellinit.
    5. Az olívaolajat egy lábosba öntjük és beleszórjuk a felaprított zöldfűszereket, a chilipaprikát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, kicsi lángon pár percig kevergetjük és „ahogy megérezzük a fokhagyma és a friss fűszernövények illatát, máris lehúzzuk a tűzről”.
    6. A megfőtt tortellinit leszűrjük, kb. 1,5 dl forró főzővízzel együtt beleforgatjuk a fűszernövényes fokhagymás olajba és az egészet nagy lángon, 1 perc alatt átmelegítjük.
    7. Tányérra szedjük, ráadagoljuk a sonkát és parmezánt szórunk a tetejére.

    Desszert: Hódító Vilmos – Vaníliafagylalt csokoládésziruppal és vilmossal
    vaníliafagyi
    csokiszirup
    vilmos
    szeletelt mandula

    Vaníliafagyit kanalazunk a tányérokra, a közepükbe lyukat fúrunk:) egy arra alkalmas eszközzel – lehet simán kiskanál, almamagházeltávolító, karalábévájó, akármi. A kis lyukat szeletelt mandulával párnázzuk ki, óvatosan vilmost öntünk bele, majd mielőtt még elúszik az egész, meglocsoljuk csokisziruppal, szórunk még köré is szeletelt mandulát és gyorsan az emberek elé tesszük.

    A vacsora előtt Zwack Maximiliennel alapoztunk, közben pedig sárga muskotályt ittunk.


    L igazán hősiesen helytállt, nehéz helyzetben volt így, hogy ő volt az első, de rém nagyon ügyes volt és lelkes meg minden. Nagy riszpekt a többi pajtásnak is, minden reményemet felülmúlta a hozzáállásuk. Teljesen komolyan vette mindenki, rögzítettük kamerára a vallatószobában az értékelést, szuperjól csinálta mindenki! M, D és J még ajándékot is hozott, mert, ahogy M mondta, „én a másik műsort néztem, amiben mindig visznek ajándékot a házigazdának”:):) Hát tartsuk meg ezt a jó szokást amondó vagyok! Volt még szülinapi köszöntés, műholdon kapcsoltuk I-t, lekötöttünk még egy vacsorát decemberre, mivanmég. Ja igen, a lényeg. Ha nem lenne ez a roppant jó cím, akkor most a Vándorkötény nevet adnám a rendezvénysorozatnak, merthogy L rátalált az egyik fiókban egy kötényre, amit – ahogy a fenti képen látható is – büszkén viselt főzés közben, majd a végén, ünnepélyes keretek között átkötötte V-re, aki a következő est házigazdája lesz.

    Hogy az alsó szomszéd mit szólt a meglepihez, amit véletlenül a virágágyásába ejtettünk, azt nem tudjuk, azóta sem. Lapítunk:)

    Előző cikkVVV – Vendégem Vagy Vacsorára 1/3 – A menü
    Következő cikkMazsolás répatorta

    1 hozzászólás

    1. Névtelen M!:):) Jó, hogy ott voltál!!Vú: Köszi, átadom. Zwack M. Hát jó:):) Tömören, velősen. Majd viszek egyszer laposüvegben és megkóstolod.Gabojsza: Köszi, örülök, hogy tetszik. Igen igen, L. Mármint az én L-em:)Cserke: Én is nagyon odavagyok a hozzáállástól! És ja, a vándorköténnyel is roppant elégedett vagyok:)

    2. Már a beharangozóban is akartam reflektálni, hogy ez valami iszonyú jó, na!! (Most legalább gratulálhatok a Te L-ednek is:-)))Tök buli lehetett, el is képzelem:-)) L-nek meg különösen nehéz lehetett startolni… de a menü magáért beszél:-)Ugye nyomonkövethetjük az eseményeket továbbra is?? Livecam nem lesz???(Szívesen beszállnék telefonos segítségnek is – ja, vagy ez nem az?)