Hát újra itt. Meglátjuk meddig. Igyekszem. Eltelt pár hónap, lement egy–két–három VKF-forduló, volt egy GasztroBloggerPiknik, amiből sajnos kimaradtam, és még sorolhatnám a jelentősebb eseményeket, de már szinte követni sem tudom a hirtelen megsokszorozódott gasztrobloggerbanda köreiben zajló sokmindent. Hogy én merre jártam, mit csináltam, arról talán majd később, most felütésként íme egy príma recept. Citrom-barack kombó.. Isteni!!
Hozzávalók:
5 db tojás (kettéválasztva)
20 dkg cukor
1 mk sütőpor
1 citrom reszelt héja és leve
13 dkg liszt
10 dkg vaj olvasztva
4-6 db őszibarack, megpucolva, vékony cikkekre vágva
1. Ha minden előkészületet megtettünk (tojások kettéválasztása, citrom előkészítése reszelésre, levének kifacsarása, vaj megolvasztása, barackok darabolása), előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kivajazunk és lisztezünk egy közepes méretű tepsit, sütőformát. (Én rendszerint ebben a képen is látható 18×24 cm-es formában sütöm, mert jobban szeretem, ha vastag az alap.) (Konkrétan ez az adag nem is ebben sült, hanem az ikertestvérében, csak átraktam, hogy szebb legyen:)
2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk, a citrom levét és héját, a lisztet, a sütőport és az olvasztott vajat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a legvégén ezt is a masszához keverjük. A masszát a tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatva ráhelyezzük a barack-cikkeket és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van e, ha igen, kikapcsoljuk a sütőt, de bennehagyjuk a süteményt, míg kihűl kicsit – így kisebb az esélye, hogy összeesik.
2. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, hozzáadjuk, a citrom levét és héját, a lisztet, a sütőport és az olvasztott vajat. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és a legvégén ezt is a masszához keverjük. A masszát a tepsibe öntjük, egyenletesen eloszlatva ráhelyezzük a barack-cikkeket és kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy kész van e, ha igen, kikapcsoljuk a sütőt, de bennehagyjuk a süteményt, míg kihűl kicsit – így kisebb az esélye, hogy összeesik.
Tapasztalat:
1. A barakcmennyiség ízlés szerint növelhető.
2. Bátran lehet nagyobb formában is sütni.
3. Készítettem már kakaós alappal is, az is remek volt, talán még jobb is, csak kevésbé szép. A koordinátákat legközelebb rögzítem ehhez a verzióhoz is.
Forrás: Férjem Anyukájától származik a recept
Ilyenkor mindig őgy örülök!!!:-)))
Ilyenkor még én is:):):)
Jaj de jó, remélem nem múló lelkesedés!:)
Meglepetéééés!!!https://href.hu/x/6l7j
I would like to say that this kind of cake is my favorite, specially orange cake:dkisses and hugs
Hey Miguel, good to see you back here! I’ll keep this information for your visit for sure:):)