Banánkrém csokilapokkal

0

Sokféle banános krémes nyalánkság szerepelt mostanában a gasztroblogokon, így én most nem is a banánkrémre helyezném a hangsúlyt, hanem a csokilapokra. Hogy ebben mi a nóvum? Hát az hogy én magam készítettem a csokilapocskákat. Miért? Mert ha valaki bonbongyárat működtet otthon, akkor tudja nagyon jól, hogy a csokibevonás titka a sok csoki, így mindenféle golyók alkotása után általában jócskán marad olvasztott étcsoki, ami már kevés további bonbonokhoz, de mégis sok ahhoz, hogy nagyvonalúan otthagyjuk és esetleg a mosogató martalékává tegyük. És itt jön az ideja: csináljunk belőle vékonyka csokilapokat!

Fogjunk egy vágódeszkát, vonjuk be alufóliával, majd kenjük rá egyenletesen a maradék csokit, tegyük gyorsan hűtőbe, majd rövid idő múlva, ha megdermedt, vegyük ki, és daraboljuk igény szerint. A csoki szépen elválik az alufóliától és könnyedén vágható, csak gyorsan kell dolgozni, mert hamar megolvad és akkor kezdhetjük megint a dermesztést. Természetesen simán, késsel is vághatunk formákat belőle, én most kiszúróformákkal operáltam, és rém boldog voltam a sikertől.:) A formák kivágása után megmaradt sallangokat pedig egyszerűen beledobálhatjuk a krémes desszertbe, fagyiba. Így már majdnem olyan, mint egy finom, ropogós csokis Vienetta! Szerintem klassz:)
Mellesleg a banánkrém így készült:

Hozzávalók:
3 banán
4 dl habtejszín
4 dkg cukor
pár csepp vanília esszencia
fél citrom leve
A banánt villával széttördeljük, pépesítjük. A tejszínt a cukorral felverjük, majd óvatosan hozzákeverjük a banánpépet, a vanília esszenciát és a citromlevet. Hűtőbe tesszük tálalásig.
Ötletadó: Az édességek nagykönyve – 1000 recept
Előző cikkEperkrémleves
Következő cikkCitromkrémes torta

1 hozzászólás

  1. Én így szoktam tortát díszíteni: vagy zsírpapírra csorgatom a csokit, vagy lekenem, ahogy írod, és szaggatom. Szerintem is tökre mutatós ahhoz képest, hogy milyen egyszerű. Lehet pl. fehér csokival cirmosra – a szívecskés szaggatómmal kifejezetten cukrászdai hatást lehet elérni. Sőt, ugyanígy lehet falatnyi csokidobozkákat előállítani, attól mindenkinek tátva marad a szája (pl. piskótakockákra krémmel vagy lekvárral ráragasztani, még fedelet is kaphat). Most pár hétig biztos nem lesz időm ezzel szórakozni, úgyhogy tiéd lehet a dicsőség az első fotóval, na? 🙂