24 dkg vaj
24 dkg cukor
1 tojás
8 dkg citromhéj (kb. 10-15 db citrom, ld. lentebb)
2 ek citromlé
60 dkg liszt
fél kk szódabikarbóna
1/4 kk só
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra. Lereszeljük rengeteg citrom héját. (Itt bevallom, hogy nekem összesen 2 dkg citromhéj jött össze kb. 4-5 citromból! A többibe narancs héját reszeltem és még így is csak a fenti mennyiségek fele jött össze..)
2. A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot és a tojást és habosra verjük. Belekeverjük a citromhéjat és a citromlevet és elkeverjük, úgy hogy, sima, könnyű massza legyen belőle. Hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát és csipetnyi sót és jól összekeverjük.
3. A masszából gombócokat formázunk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és 8-10 percig sütjük (maximum!).
Megjegyzés: Az eredeti recept szerint a gombócokat még cukorban is megforgathatjuk, de szerintem ez felesleges. Így volt tökéletes, plusz még némelyik tetejére kis olvasztott csokit csurgattam és hagytam rádermedni, hát úgy volt aztán tényleg hipertökéletes.
Ugye Te is tervezel tavaszt a konyhádba, kedves Pepper? Ugye igen? Akkor tudsz is nekem válaszolni??https://href.hu/x/4vg2
Köszi ez Isteni lett:)
Köszi ez Isteni lett:)
szívesen, örülök!
Kiprobalva…..ISTENI!!!!!!! 🙂 Kosziii!!! 🙂
szívesen. örülök, hogy ennyire ízlett!