Hozzávalók:
étcsoki (én a szerencsi Szerecsent szoktam használni)
bonbon kapszlik
ecset
1. Helyet csinálunk a hűtőben. Fogunk egy kislábost, megolvasztunk benne étcsokit. Adunk hozzá pár csepp olajat, jól elkeverjük, és a tűzhely mellé odatelepedünk a tálcára helyezett üres papírkapszlikkal, meg egy ecsettel.
2. Gyors mozdulatokkal csokibamártjuk az ecsetet, kikenjük a kapszlikat, fejjel lefele fordítjuk őket, aztán ha mind kész, gyorsan betesszük a hűtőbe a tálcányi kapszlit.
3. Néhány perc múlva kivehetjük, és újból kikenjük csokival, különösen ügyelve arra, hogy az esetleges csoki nélkül maradt helyekre is jusson, majd ezeket is fejjel lefele fordítjuk és tálcával együtt visszatesszük a hűtőbe.
4. Ha jól megdermedtek, akkor jöhet bele a töltelék. Ha a végén le akarjuk fedni a tetejét is csokival, akkor kb. a 2/3-ig töltsük meg, azzal, amivel csak akarjuk. Én a krémekhez felvertem kevés hideg tejszínt, a feléhez villával szétnyomkodott banánt adtam, a másikhoz pedig pár csepp narancslevet és egy narancs héját reszeltem még bele.
5. Ha a krém is benne van, megint visszatesszük a hűtőbe, de ekkor már nem fordítjuk fejjel lefele, csak hagyjuk, hogy kicsit a töltelék is dermedjen, hűljön.
6. Ha be akarjuk fedni, akkor újból csokit kell olvasztani, majd rácsorgatni a krém tetejére, úgy, hogy teljesen befedje a csoki az egészet. Ha mindez megvan, megint mehet egy végső dermedésre a hűtőbe, végül lepiszkáljuk a kapszlit egy hústű segítségével (nagyon könnyű, csak finoman kell bánni a kosárral, nehogy eltörjön a kezünkben) és adagolhatjuk a kiválasztottaknak kedves szavak ellenében.
Lehetne ilyet kérni a GBT 3-ra? :-))
Klassz 🙂
épp a csokikosárkákba való gyümölcsös krémeken gondolkodtam 🙂
Ez nagyon szuper.És a kép!!
Ha fejjel lefelé fordítod nem folyik ki belőle a csoki?
gabojsza: lehetne:) Bea: köszi!:) grenadine: nem csodálom!cserke: örülök, hogy tetszik!! és köszi!cukroskata: nem, nem folyik ki. Én csak pár csepp olajat adtam a csokihoz, hogy ne legyen túl folyós, és úgy csináltam, hogy kikentem az összes kapszlit, és mikor a végére értem (jópárperc), akkor forgattam meg őket, így addigra már egy kicsit dermedtek maguktól és így nem folytak ki.
Én is a szerencsit használom, de egy kicsit lelankadtam amikor láttam, hogy „made in Csehország”…SL.
Höjj, remekül néz ki! Nagy (normál muffin méretű) csokikosárkát is készítettem (gesztenyekrém és narancshab töltelékkel), de még nem volt időm publikálni. Annak az a hátránya, hogy a végén nehézkes elfogyasztani a tartót 🙂 de két réteg csoki simán megtartja, a szilikonkosárka lehántásakor sokkal nehezebben roppan el, mint a minipapíros falatkáknál.