1 dl víz
17 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
12,5 dkg vaj
17 dkg kókuszreszelék
14 dkg sovány tejpor
1. A vízből és a kétféle cukorból szirupot főzünk, majd ha kész, hozzáadjuk a vajat és megvárjuk míg kihűl.
2. Ha langyosra hűlt, hozzáadjuk a kókuszreszeléket és a tejport, jól összekeverjük.
3. Én megvártam míg teljesen kihűl a massza, aztán betettem a hűtőbe és ott volt egy teljes éjszakán át.
4. Reggel kivettem és gyorsan golyókat formáztam a masszából, tálcára tettem és visszatettem a golyókat a hűtőbe.
5. A csokizás előtt egy órával még a mélyhűtőbe is betettem a tálcányi golyót.
6. Végül következett a csokibevonás, a zserbógombócoknál ismertetett módszerrel, amelyet ezúttal meg is örökítettünk, a jobb érthetőség kedvéért. Nem vitás, Maci nevét imába foglalhatjuk a hungarocell konyhai felhasználásának felfedezéséért.
Tehát: A tortabevonót/étcsokit egy kicsike lábosban gőz fölött megolvasztjuk és belekeverjük az olajat. Helyet csinálunk a pulton: balkéznél a lehűlt gombócokkal teli tálca, mellette fogpiszkálók, középen a csokit tartalmazó lábos, jobbkéznél másik tálca, rajta a hungarocell. A gombócba beleszúrjuk a fogpiszkálót, a csokis lábost kicsit megdöntjük, megforgatjuk a csokiban a golyót és gyorsan beleszúrjuk a hungarocellbe. Ha mind megvan, akkor visszatesszük az egészet a hűtőbe, majd ha megdermedt a csoki, megesszük.
Szépek lettek a golyócskák, jó ötlet ez a hungarocel módszer 🙂 Látom átszervezted a diavetítőt, jó lett.
Ez jó ötlet, bár a macera miatt még soha nem jutott eszembe a kókuszgolyóimat csokiba mártani (mondjuk a kakaóba hempergetés mindig jót tesz neki, egyszer, ráérő időmben majd…). Mindenesetre elraktározom a tippet, vsz. belinkelem a golyóreceptemhez, hogy ne felejtsem el.
Ez már gombócfüggőség!!
nagyon finom volt, csak ajánlani tudom, a kókuszgolyó kicsit lágyabb, mint a zserbógolyóé volt és ezért alaposan le kell hűteni, hogy ne essen szét a fogpiszkálózásnál. Piszke, valóban az, és még nincs vége!:)
Annyira guszták, tüstént megenném mindet.www.itsbellatime.blogspot.com