Hozzávalók:
80 dkg pulykamellfilé
só, őrölt bors
3-4 gerezd fokhagyma
45 dkg aszalt sárgabarack és szilva vegyesen
1-2 dl fehérbor/konyak
1. Az aszalt gyümölcsöket meglocsoljuk fehérborral/konyakkal és 30-40 percig állni hagyjuk.
2. A pulykamellfilét ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, vékonyra klopfoljuk és sóval, borssal, zúzott fokhagymával fűszerezzük.
3. A hússzeletekre egyenletesen ráhelyezzük az aszalt gyümölcsöket, szorosan felgöngyöljük, hústűvel összetűzzük és közepesnél kisebb lángon olajon minden oldalukat pirosra sütjük.
Ezúttal krokettel ettük, ami a közeljövőben nem fog újra előfordulni, de most jólesett.
Az ötletet az Együtt finomabb című Nők Lapja ajánlásával kiadott ingyenes szakácskönyvszerűség adta.
Jé, nagyon hasonlót csináltunk tegnap a Gundel-tanfolyamon! Csak ott fóliába tekerve sütőben sütötte meg a séf bá.
🙂 micsoda véletlen:) pedig még sosenem jártam Gundel-tanfolyamon! jó egyébként és nem egy nagy vasiszdasz..
remekül néz ki
örülök, hogy tetszik Neked is:)