4 paradicsom, félbevágva
2 ek olívaolaj
örölt feketebors
37,5 dkg kész levelestészta
18,5 dkg ricotta (túró)
7,5 dkg reszelt parmezán vagy más sajt (jó lesz gouda is)
2 tojás
4 dkg csíkokra vágott friss bazsalikom
1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, a megmosott, félbevágott paradicsomokat egy tepsire tesszük, meglocsoljuk olívaolajjal, megszórjuk feketeborssal és 50 percig sütjük.
2. Míg sül a paradicsom, a levelestésztát enyhén lisztezett deszkán 3 mm vékonyra nyújtjuk, úgy, hogy egy kb. 20×30 as téglalapot kapjunk. A téglalapot egy tepsire helyezzük.
3. A ricottát, a reszelt sajtot és a tojásokat simára keverjük egy tálban, majd a végén hozzákeverjük a bazsalikomot is.
4. Ha kész a paradicsom, a tésztalapra rákenjük a ricottás-sajtos krémet, és ráhelyezzük a paradicsomokat is.
5. Kb. 30 percig sütjük 210 fokon, akkor jó, ha a tészta kezd pirulni.
A receptkönyv szerint salátával vagy grillezett hússzeletekkel kínáljuk, 4-6 adag lesz belőle. Mi magában ettük és maximum 4 adag jön ki belőle.
Doki, ez naaagyon jól hangzik…
Kipróbáltam, nagyon finom és nem vacakolós. Egy kis tanács, én picit túlsütöttem és nagyon fojtós lett. Talán a tojásfehéréjét előbb felverve keverjük össze a ricottával, akkor lazább lesz. De tényleg isteni 🙂