Sütőtökös kókuszgolyó

0

Nem mondtam még, de – sok minden más mellett – nagyon szeretem az egyszerű ételeket. Mármint olyannyira egyszerű, mint a főtt kukorica, a sült gesztenye, vagy az egyszerűen megsütött tök. Most hirtelen nem is jut más eszembe, de ezek abszolút kedvencek. Mivel a türelem nem igazán tartozik az erősségeim közé, már szeptembertől azt lesem a piacon, hogy van-e már gesztenye (na jó, akkor azt is bevallom, hogy ahogy vége a nyárnak és nyaralásnak, nagyjából akkortól kezdve várom a karácsonyt is:), dehát kellenek célok, nem?!) aztán valahogy soha nincs gesztenye, csak kb. október végén. De most, most szemfüles voltam, és múlt héten a Nagycsarnokban megtaláltam az egyetlen eladót, aki már gesztenyét árult, így az idei első adagot már meg is ettük! Ráadásul szuperjóminőségű volt, úgyhogy könnyedén lecsúszott meleg teával öblítve. Szóval gesztenye rendben, már csak az idei első töksütés váratott magára. Tegnap ez is megvolt, bár a darabolásban nem vagyok túl jó, így könyékig töklé borított, de megérte. A sült tök isteni csemege. A maradék tököt most felhasználtam, és elkészítettem ezt az egyszerű édességet.

Hozzávalók:
1 kg sütőtök
10 dkg darált dióbél
20 dkg darált háztartási keksz
3 ek cukor
5 dkg kókuszreszelék

1. A sütőtököt megmossuk, feldaraboljuk, magjait kikaparjuk és héjastul alufóliával bélelt tepsire rakjuk. Sütőben közepes lángon kb. 40-50 perc alatt megsütjük. Ha kész, megvárjuk, míg kihűl.
2. Ha a tök kihűlt, a húsát leválasztjuk a héjáról és egy nagyobb tálban villával szétnyomkodjuk.
3. Hozzáadjuk a a darált diót és darált kekszet és végül a cukrot is. Összegyúrjuk a tésztát, végül golyókat formázunk belőle és megforgatjuk kókuszreszelékben.

Forrás: Príma Konyha valamelyik 2003-as száma
Előző cikkCsak a májpástétomot ne!
Következő cikkMóka