Rizskoch/rizsfelfújt

0
Újabb finomság, ezúttal Fakanál receptje alapján.
Hozzávalók:
25 dkg rizs
1 liter tej
2 dl víz
4 egész tojás
15 dkg cukor
2 kiskanál liszt
4 dkg vaj
reszelt citromhéj/narancshéj
10 dkg mazsola – hát ez nekem nem volt.

1.A rizst megmosva feltesszük főni a tejjel, a vízzel, és 7,5 dkg cukorral. Csak ritkán kell keverni, hogy ne törjön össze. Ha elkészült, hagyjuk kihűlni.
2. Míg a rizs hűl, addig egy közepes méretű tepsit kivajazunk, és zsemlemorzsával „béleljük”.
3. Szétválasztjuk a 4 tojást, a sárgáját összekeverjük a vajjal, hozzákeverjük a lisztet, a maradék cukrot és a reszelt citromhéjat (nekem csak narancshéj volt, így az került bele). Ezen a ponton lehet belekeverni az előzőleg beáztatott mazsolát is. Mindezt hozzákeverjük a kihűlt rizshez, majd a végén a 4 tojásfehérje kemény habját is óvatosan hozzáadjuk.
4. A masszát beleöntjük a tepsibe és 180-200 fokos sütőben sütjük, kb 30-40 percig.
5. Ha kész, szitálhatunk rá porcukrot, de nagyon finom csokimártással, vagy lekvárokkal. Mi most eperrel és tejszínhabbal ettük, így is isteni volt.

Előző cikkParadicsomos-mozzarellás baguette
Következő cikkPestós-szárított paradicsomos falatkák