Banános-mascarponés parfé

0
Nemisbéka oldalán találtam rá az epres-mascarponés parfécsodára, de mivel nálunk meg éppen eper nem, viszont banán volt otthon, ezért én banánnal készítettem el ezt a finomságot. (UPDATE: A nyerstojás-fóbiások ki is hagyhatják a tojást.)

Hozzávalók:
2 tojás
2-3 banán
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
10 dkg porcukor
csipet sóA csokiöntethez:
2 dl tejszín
12 dkg étcsoki

1. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját 5 dkg porcukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a mascarponét.
2. A banánokat összetörjük és hozzáadjuk a mascarponés masszához.
3. A tojásfehérjéket csipet sóval felverjük, majd a vége felé hozzáadjuk a maradék 5 dkg porcukort.
4. Egy másik tálban felverjük a tejszínt, majd előbb ezt, utána a fehérjéből készült habot óvatosan hozzáforgatjük a banános-mascarponés masszához.
5. Az így elkészült parféalapot különböző kisebb formákba, tálkákba lehet kanalazni. Nekem ilyen apró edényeim nem igazán voltak, így mezei, bár kicsit nagy műanyagtálkáinkba kanalaztam a masszát és így helyeztem a mélyhűtőbe.
6. Másnap a tálalás előtt a tejszínt forrásig melegítjük, majd beletördeljük az étcsokit és elkeverjük. Meg kell várni míg kihűl, csak azután szabad a parféra kanalazni. Én még szórtam rá nem sós földimogyorót is.

Nagyon-nagyon finom!

Epres verzió brownie-talpakon

Előző cikkKiállítás a fagyiról
Következő cikkMalakoff krém