Bruschetta

0

Igen, ahogy Kicsi Vú megfogalmazta már, a bruschetta tulajdonképpen nem más, mint a pirítós XXI. századi megnevezése. Valóban az, bár nálunk a pirítós az pirítós volt, és a maximum, amit rákentünk az egy kis vaj volt, bűnösebb napokon pedig esetleg fokhagymával is bedörzsöltük. De mást nem nagyon raktunk rá. Tavaly aztán Olaszország egyik legkisebb településén az egyetlen nyitvatartó étteremszerű vendéglátóipari egységben már csak bruschettát lehetett rendelni, és hát igen, azóta a legegyszerűbb vacsora, amit kevés idő és alapanyag birtokában is könnyedén összedobunk.

Hozzávalók:
Kenyér
Paradicsom
Olivaolaj
Bazsalikom
Fokhagyma

Bors (aki szereti, én itt nem használom)

1. A paradicsomokat megmossuk és apró darabokra vágjuk, majd alaposan megszórjuk bazsalikommal.
2. Kenyérszeleteket pirítunk, majd, ha megpirult, akkor olivaolajjal locsoljuk meg és ráhalmozzuk a bazsalikomos paradicsomot, sózzuk, borsozzuk. (Még tökéletesebb, ha a kenyereket megpirult állapotukban alaposan bedörzsöljük fokhagymával, és ezután tesszük rá a paradicsomot).

Előző cikkGasztro(elő)szülinap
Következő cikkNyári tervek

1 hozzászólás