Málnás sült zabkása

0

Ez igaziból nem új recept, mert egy epres verzió szerepelt már itt, de annyira jól néz ki málnával, és olyan jó ötletnek tartom a néha már uncsi zabkása kiváltására, hogy úgy döntöttem, ezt is megmutatom. Az áfonyás verziót már nem fogom kitenni, megígérem:)

Hozzávalók:
20 dkg zabpehely
1 teáskanál szódabikarbóna
1 teáskanál őrölt fahéj
6 dl tej
4 evőkanál méz
1 db tojás
10 dkg dió
20-25 dkg friss málna

1. A zabpehelyben elkeverjük a fahéjat és a szódabikarbónát, a tejet összekeverjük a mézzel és a tojással.

2. A diót durvára vágjuk, a málnát megmossuk, lecsepegtetjük.

3. Kivajazunk egy kb. 22 cm átmérőjű sütőtálat, beleszórjuk a zabpehely felét, erre rászórjuk a málnát, aztán jöhet a maradék zabpehely és végül ráöntjük a tejes keveréket.

4. 180 fokon kb. 30-40 percig sütjük, úgy, hogy kb. 25 perc elteltével rászórjuk a durvára vágott diót.

Előző cikkLevendulás málnalekvár
Következő cikkKarácsonyi sütis e-magazin