Citromos-mákos kuglóf

0

Előre szólok, hogy egy kis huncutság van ebben a receptben. Az történt ugyanis, hogy hamarabb fotóztam, mint, hogy megkóstoltuk, így csak elmondani tudom, hogy ez így önmagában azért elég szárazka. Mert persze, magazinba, könyvbe ide-oda általában ennél díszesebb kuglófokat készítek én is: minimum csorog a csoki, aztán rá még valami kis magocska, díszítés, ez-az-amaz, szóval értitek. De hazudnék, ha azt mondanám, hogy minden egyes kuglófot feldíszítek itthon. Á, dehogy. Ami sima, hétköznapi használatra készül, reggelire, tea mellé vagy csak úgy, nasinak, azt azért nem szoktam leönteni 20 dkg csokival. Nehezebben is tárolható, meg egyébként is. Így jártam hát ezzel a citromos-mákos kuglóffal is, de aztán be kellett látnom, hogy ez így szerény. Szóval ha elkészítitek, tudjatok róla, hogy érdemes mellé készíteni egy kis narancsos mascarponekrémet, ami a répatortánál is nagyon jól működött már.

 

Hozzávalók:

4 db tojás
150 g cukor (lehet 200 is:)
250 g puha vaj
1 nagy citrom reszelt héja
fél citrom leve
300 g búzaliszt
1 csomag sütőpor
50 g darált mák

1. Előmelegítjük a sütőt 190 fokra, és kivajazunk-kilisztezünk egy kuglófsütőformát.

2. A puha vajat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, a citrom héját és levét, és alaposan kikeverjük. Mehet bele a liszt, sütőpor és mák, és összekeverjük.

3. A masszát a formába adagoljuk, és sütőbe toljuk kb. 40 percre. Ha pirul a teteje, akkor ráterítünk egy alufóliát.

Előző cikkTwix Bites – játék
Következő cikkTökéletes vendégváró: sajtos-diós rugelach