Baconös-édesburgonyás csirkemell

0

Ez az a fajta gyors ebéd vagy vacsora, amit csak úgy összedobsz a hűtő+kamra tartalmából, hogy legyen mit enni, nincsenek vele szemben nagy elvárásaid, aztán azon kapod magad, hogy pár nap múlva megint ezt készíted, és pikk-pakk beépül a családi repertoire-ba.

Annyit fűznék hozzá, hogy volt már olyan, hogy próbáltam időt nyerni, és az édesburgonyát sütőben sütni, de nem volt jó ötlet. Szóval várjátok ki azt a plusz 10-15 percet, míg az is megpuhul itt, a serpenyőben, jobb lesz úgy.

Hozzávalók:
100 g bacon
1 nagy fej vöröshagyma
80 dkg csirkemellfilé
1 db alma (vagy 2 kisebb)
2 nagyobb édesburgonya
só, bors

  1. A bacont felkockázzuk, és egy serpenyőben, közepesnél picit nagyobb lángon megpirítjuk.
  2. Közben a hagymát felaprítjuk, a csirkemellet felkockázzuk.
  3. Ha a bacon megpirult, kiszedjük, a zsírját a serpenyőben hagyjuk, és megpirítjuk rajta a hagymát.
  4. Hozzáadjuk a csirkemellet, és fehéredésig sütjük. Közben meghámozzuk és felkockázzuk az almát és az édesburgonyát is.
  5. Ha fehérre sült a csirke, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük egy kis vízzel (vagy ha van, akkor alaplével), majd hozzáadjuk az édesburgonyát, és letakarva rotyogtatjuk 10-15 percig. Ekkor hozzáadjuk az almát is, és további kb. 10 percig a tűzön hagyjuk. Ha közben elfő a leve, pótoljuk. Akkor jó, ha az alma szinte teljesen szétfőtt, az édesburgonya megpuhult. Azonnal tálaljuk is a félretett baconnel megszórva.
Előző cikkTéli süti déli gyümölcsökkel
Következő cikkA legszuperebb téli saláta