Kókuszos keksz csokiba mártva

0

Mondtam én már a múltkor is, hogy kezdődik a kekszezgetősdi és tényleg. Ma ez a kókuszos keksz került sorra, aminek – természetesen – egyáltalán nem ártott meg a csoki. Nem azt mondom, hogy egy kis csoki mindenen csak javít, mert nem. A töltött káposztán például nehezen tolerálnám az olvasztott csokit, de még az édességek között is akad – bár ritka – hogy valaminek egyszerűen csak rontja az ízét a csoki, de viszonylag kevés ilyen édesség van – szerencsére:) – szóval maradjunk annyiban, hogy ennek a keksznek sem árt, de ehetitek pucin is, úgy is finom lesz.

csokis kokuszos keksz

Hozzávalók 15-20 db-hoz:
1 db tojás
6 dkg puha vaj
5 dkg porcukor
10 dkg liszt
5 dkg kókuszreszelék
2 csipetnyi sütőpor

A csokibevonathoz:
5-8 dkg étcsokoládé

  1. A puha vajat kikeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk az enyhén elhabart tojást és összekeverjük.
  2. A lisztet, a sütőport és a kókuszreszeléket összekeverjük, és a tojásos tál tartalmához adjuk. A masszát összekeverjük/gyúrjuk és hűtőbe tesszük 1 órára. Sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit, és előmelegítjük a sütőt 180 fokra.
  3. A hűtőből elővett masszából diónyi gombócokat formázunk, a sütőpapírra helyezzük és tenyérrel enyhén ellapítjuk őket. 12-14 perc alatt készre sütjük, és a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
  4. Ha ez megtörtént, előkészítünk egy tálcát, ami be fog férni a hűtőbe, és sütőpapírt terítünk rá. Vízgőz felett megolvasztjuk az étcsokoládét, majd kb. félig belemártjuk a kekszeket, lecsepegtetjük a felesleget, és a sütőpapírral bélelt tálcára helyezzük. Ha megtelt a tálca, hűtőbe tesszük, ahol 10-15 perc alatt megdermed a csokoládé.

csokis k

Előző cikkBanános-diós süti sok csokival
Következő cikkNagymamás meggyes piskóta