Banános-diós süti sok csokival

1

Banános süti már régen volt, pedig jól tud az is esni nagyon. Most a régi nagy kedvenc klasszik banános-csokis süti lett tovább bonyolítva egy kis dióval, meg a biztonság kedvéért egy csöpp kis extra csokival, hogy az éves csokiadagunk garantáltan biztosítva legyen már jóval karácsony előtt:)

1

Hozzávalók a tésztához:

22 dkg liszt
5 dkg cukor
3 db tojás
1 dl tej
10 dkg étcsokoládé
1 dl étolaj
2 db banán
1 teáskanál sütőpor
3 dkg cukrozatlan kakaópor
2 csipet szódabikarbóna

5 dkg pekándió

Hozzávalók a csokimázhoz:

15 g cukor
10 dkg étcsokoládé
1 dl habtejszín
15 g méz

a tetejére pekándió

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy kisebb sütőtálat.
  2. A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet és a villával szétnyomkodott banánt.
  3. A lisztet összeforgatjuk a sütőporral, a szódabikarbónával és a kakaóporral, és az egészet a tojásos keverékhez adjuk.
  4. Elkeverjük, majd beleszórjuk a felaprított diót és étcsokoládét.
  5. A masszát a sütőpapírral bélelt sütőtálba egyengetjük, és kb. 20 percig sütjük. (Tűpróbával teszteljük.) Ha kész, hűlni hagyjuk.
  6. Míg teljesen kihűl, elkészítjük a csokimáz réteget: A tejszínt egy kis lábasba öntjük a cukorral és a mézzel és kevergetjük, míg a cukor teljesen megolvad. Hozzáadjuk a csokoládékockákat és simára keverjük, olvasztjuk. Kicsit hűlni hagyjuk, hogy sűrűsödjön, majd rákenjük a kihűlt süteményre.
  7. Hűvös helyen dermedni hagyjuk, majd egész diókkal díszítjük a felszeletelt süteményt.
Előző cikkTökéletes sült krumpli
Következő cikkKókuszos keksz csokiba mártva

1 hozzászólás

  1. jó lett nagyon, csak az 5 dkg cukor nekem picit kevésnek bizonyult, annak ellenére, h. néha kifejezetten szeretem is, ha nem túl édes egy süti… de a mázat kicsit édesebbre csináltam, együtt szuper! kókuszzsírt, kókuszcukrot és tönkölylisztet (teljes kiőrlésű+fehér keverve) tettem bele, h. kicsit könnyítsek a lelkiismeretemen 🙂