Epres-mandulás süti

0

Ez volt évekig a kedvenc epres sütim. Mandulával isteni, de sokszor készült már mandula helyett kókuszreszelékkel és úgy is nagyon jó volt. Még azok is szerették, akik egyébként nem édesszájúak. Mert vannak olyanok is, képzeljétek:)

epres kokuszos suti

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:

15 dkg puha vaj
1 db tojás
8-10 dkg cukor
15 dkg búzaliszt
12 dkg darált mandula /kókuszreszelék
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál sütőpor

35 dkg eper

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 centi átmérőjű tortaformát. Ha fém sütőformát használunk, akkor sütőpapírral béleljük ki, vagy kivajazzuk, kilisztezzük

2. Az epret kicsumázzuk, megmossuk, és feldaraboljuk.

3. A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a puha vajat is és összekeverjük. Ezután jöhetnek a száraz alapanyagok: a liszt, a darált mandula/kókuszreszelék, sütőpor és a fahéj. Jól összekeverjük, vagy ha már nehezen keverhető, akkor gyúrjuk.

4. A massza felét a tortaformába helyezzük, elegyengetjük és sűrűn kirakjuk az eper felével. Erre jön a tészta másik felét, a tetejére pedig a maradék eper.

5. 30-40 percig sütjük, tűpróbával teszteljük.

A facebookon itt találtok.

#eltűntrecepteknyomában

Előző cikkMogyorós keksz
Következő cikkA világ legjobb melegszendvicse