Fokhagymás hús

0

Nagy otthoni klasszikus. Ki merem jelenteni, hogy a fokhagymás húsnak van a legjobb zsírja a világon. Úgyhogy dupla haszon. Aznapra már ne tervezz programot, mert roppant erős kajaszagod lesz:)
Fokhagymás szelet otthon

Fokhagymás hús zsírban

Hozzávalók:
6 szelet sertéskaraj
1 kisebb fej fokhagyma
15 dkg zsír

1. A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, széleit kicsit bevagdossuk. A fokhagymagerezdeket kisebb darabokra vágjuk (de nem nyomjuk szét, vagy nem aprítjuk minire).
2. Egy nagyobb lábasba rakjuk a zsírt, felmelegítjük (de ne égjen:), belerakjuk a karajszeleteket, enyhén megsózzuk és a húsok mindkét oldalát fehéredésig sütjük közepes, vagy annál alacsonyabb lángon, lassan. Ha már mindkét oldaluk fehér, rászórjuk a fokhagymadarabokat, öntünk rá kb 1,5 dl vizet és fedő alatt pároljuk. Néha ellenőrizzük, hogy puhul e, és ha szükséges, pótoljuk a vizet. Ha már kellően puha, levesszük a fedőt és további 20-30 perc alatt „zsírjára sütjük” a fokhagymás szeleteket. (még ilyenkor is lehet tenni rá egy pici zsírt, nehogy kiszáradjon a hús).

A fokhagymás hús krumplipürével a legjobb, arra kell locsolni egy kicsit a szaftból, néhány fokhagymadarabkával megspékelve. Uborkasalátával egyenesen tökéletes. A zsír pedig melegen, de pláne hidegen fantasztikus!

Előző cikkBöbe-féle puncsszelet
Következő cikkDarázsfészek

1 hozzászólás

  1. Gyerekkoromból rémlik, hogy nagymamám is csinált ilyet, de ő val.szeg nem karajból, hanem sertéscombból csinálta és ő egészben sütötte meg a húst úgy, hogy a fokhagymát beleszúrkálta a húsba. Sajnos nem figyeltem, hogyan csinálja, miből, mennyit, mikor tesz bele/rá/mellé. Imádtam!Esetleg van valami ilyesmi recepted?