Emeletes kókusztekercs

0

Kis pihenő után akkor íme a visszatérés. Elsőként egy sütés nélküli édesség, amit viszonylag egyszerű összerakni, cserébe kapunk egy jó kis klasszikus kókusztekercs ízt ilyen szép kis emeletes formában.

kokuszos

 

Hozzávalók 18×24-es tepsihez kb.:

A tésztához:

50 dkg darált háztartási keksz
5 evőkanál kakaópor
3 evőkanál baracklekvár
1 evőkanál rum
5 dkg vaj
5 evőkanál porcukor
kb. 3 dl tej

A krémhez:

3 dl tej
3 evőkanál liszt
1 teáskanál vaníliakivonat
5 evőkanál porcukor
5 dkg vaj
15 dkg kókuszreszelék

1. Elkészítjük a krémet: A lisztet a tejbe szórjuk és simára keverjük, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét és közepes lángon, folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük. Ha kész, hűlni hagyjuk, majd hozzáadjuk a vaníliát, a porcukrot, a maradék kókuszreszeléket és a puha vajat. Elkeverjük és félretesszük.

2. A tésztához az alapanyagokat egy tálba mérjük és összegyúrjuk. A tejből először csak 2-2,2 dl-t adjunk hozzá, majd fokozatosan adjuk hozzá a többit, de csak annyit, amivel még gyúrható, de nem ragadós a massza.

3. A tésztát három részre osztjuk és porcukorral megszórt deszkán egyforma méretűre nyújtjuk. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, ráhelyezzük a második lapot, erre jön a krém másik fele és végül befedjük a harmadik lappal.

4. Ha kész, hűtőbe tesszük néhány órára és a tetejét még olvasztott csokival is bevonhatjuk.

 

Ez pedig itt továbbra is a facebook oldalam🙂 

emeletes kokusztekercs 2
A recept innen származik.

Előző cikkBanános cheesecake
Következő cikkSport szelet torta